Tacksamhetsdagbok – Mina anledningar till varför jag skriver

För 1,5 år sedan började jag skriva i en tacksamhetsdagbok (Gratitude journal) för att ändra mitt sätt att se på min vardag som jag inte trivdes i. Jag ville ersätta negativa tankar med positiva tankar och på det viset må bättre.

Principen är enkel. Varje kväll innan läggdags skrev jag ner 10 saker/händelser som jag var tacksam för i mitt liv just då och varför jag var tacksam för dem. Det kunde vara allt från att jag kom i tid till jobbet till att det spöregnade så att jag slapp tvätta fönstret och istället se på serier eller läsa en bok.

I början var det knepigt att komma på 10 grejer jag var tacksam för varje kväll. Med tiden blev det allt enklare. Jag kunde somna allt snabbare och morgnarna kändes lättare och jag kände mig inte lika sur och grinig mot tiden innan jag började skriva.

Därför skriver jag varje kväll:

1. Jag känner mig mindre stressad och oroad i vardagen

2. Jag känner mig lugn när jag ska sova och somnar lättare

3. Jag uppskattar så mycket mer och jag blir mer medveten om hur underbart livet är

4. Det blir tydligare vad jag vill ha mer av i mitt liv och vad jag inte behöver i mitt liv och kan ta bort.

5. Mitt fokus blir på rätt! På det som är viktigt för mig! Jag lär mig att se bortom det dåliga som händer. Mindre fokus på problem och mer på lösningar

6. Jag blir trevligare och säger ”tack” oftare. Ingen vill umgås med en bitter surpropp som aldrig är glad för stora som små saker som andra gör för en.

7. Det är skönt att skriva ner vissa saker som ingen annan får läsa förutom jag själv

8. De dagar jag är nere så går jag tillbaka och läser om allt bra som finns i mitt liv så att jag påminns om hur underbart liv jag har

9. Jag blir mindre materialistisk. De saker jag är tacksam för kostar oftast ingenting och de är oftast inte saker utan händelser, dofter, utmaningar, människor etc

10. Jag blir helt enkelt mycket gladare och lyckligare över mitt liv

A thankful person is thankful under all circumstances. A complaining soul complains even in paradise.

Författare: Erica Tornvall

Mom, fitness addict, minimalist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s