Min väg till utmattningsdepression

Nu efteråt kan jag tänka att herregud vad många år jag slösat bort på att leva som jag gjorde och samtidigt så är jag så oerhört tacksam för att just Jag fick utmattningsdepression så att Jag fattade hur jag inte ska fortsätta att leva mitt liv.

Mitt recept på utmattningsdepression

  • Jag lyssnade inte till mitt hjärta.
    • vänner – jag umgicks med personer som inte ville mitt bästa och som inte var bra för mig. I efterhand fattar jag inte vad jag fick ut av det. Hellre ensam än med fel umgänge.
    • utbildning – jag läste det som var smart för att få ett bra jobb, inte det som jag brann för. Jag vantrivdes större delen av mina 9 utbildningsår med studierna men härdade ut för att säkra min framtid.
    • jobb – jag tog jobb som var tråkiga och inte gav mig något men för att de var i linje med min utbildning/lönenivå.
    • självvärde – jag kände inte att jag räckte till så jag överpresterade eller kände ångest över att jag inte gjorde tillräckligt, stressade upp mig över småsaker som om mitt liv hängde på obetydliga detaljer. Killarna jag träffade var inte bra för mig heller.
  • Jag lyssnade inte till kroppens signaler på varken sjukdomar eller slängar av depressioner. Jag tyckte att allt sånt var normalt och rättfärdigade allt för mig själv med dåliga ursäkter.

 

Don´t be afraid to grow, end bad habits, leave dead end jobs, cut off unhealthy relationships and toxic friendships. Take initiative.

 

Författare: Erica Tornvall

Mom, fitness addict, minimalist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s