Vad jag inte visste om graviditeter innan jag blev gravid – Trimester 2 (vecka 13-27)

När jag kom in i vecka 13 så var jag sååååå glad att Trimester 1 var över. Nu skulle jag må bra hade jag läst. Yey!

  • Jag blev tvungen att sätta mig ner på huk för att jag blev yr av att stå upp första delen av andra trimestern. Det kan ha berott på mitt järn. jag vet inte. Mitt HB som var 140 när jag blev gravid sjönk och sjönk ner till 99 trots Blutsaft 1-2 ggr varje dag. Jag var inte jättepigg pga det. Sista veckorna av trimester 2 blev jag pigg. Då hade jag börjat ta Obsidan-tabletter och de fick upp mitt HB till 120. Wohooo!
  • Jag trodde att jag skulle gå upp i vikt av graviditeten men jag gick ner 4 kg istället. Jag åt ju knappt något under första trimestern och spydde i slutet av den.
  • Jag fortsatte att spy på kvällarna, ca varannan dag, fram till vecka 23. Tandborstningen hade en tendens att framkalla 80% av dessa spyor. Bläh!
  • Jag fick foglossning redan i vecka 15. Vid främre fogen. Jag fick ett kvitto på att det inte är en fördel att vara överrörlig och bli gravid. Damn. Tydligen kan man inte gå i trappor hur som helst.
  • Jag anpassade träningen efter vad min kropp tyckte om/tyckte inte om. Som exempel började jag köra sumo-marklyft tidigt så att jag skulle bemästra tekniken när jag sedan fick stor mage. Jag tog bort knäböj för att jag fick svårt att kissa efteråt, överaktiv bäckenbotten tydligen. Jag är superglad att jag håller på med just styrketräning, eftersom det går att anpassa så lätt!
  • Jag vet var livmoderns ligament är. Jag har känt dem allihop. Det är oskönt!
  • Jag fick inte bära mer än en lätt sop-påse och speciellt inte när jag gick i trappan! Då fick jag ont. Det var en hård pärs för mig att ta. Jag som kånkat på hur mycket som helst och minsann skulle klara allt själv. Jag kände mig som en fjant.
  • Vi valde att göra KUB-testet (vecka 14)och jag hade ingen aning att det kunde vara så mycket fart på en så liten varelse. Jag fattade då att det var en levande människa inuti mig. Jag var så glad efteråt att jag tyckte att det var helt okej att jag legat i stort sett hela trimester 1 och trott att jag skulle avlida varje dag av mitt mående.. Det inser jag att inte är riktigt friskt tänkt, men så tänkte jag!
  • Jag hade hört att man fick tjockt hår av att vara gravid, men mitt var som vanligt. Nästan. Det blev aldrig fettigt och jag glömde bort att tvätta det på rätt många dagar..

 

Författare: Erica Tornvall

Mom, fitness addict, minimalist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s